top of page

Rozum + Univerzalita = Realita


Nedávno se mě někdo zeptal, s kým z té stovky „rozumů“, kteří přispěli do knihy Robot100 se znám vlastně nejdéle. Došla jsem k závěru, že asi s Petrem Rajchertem. V dobách, kdy hrál s kapelou Chinaski, jsem bývala jejich fanynkou, a tak jsem ho potkávala na jejich koncertech v lomnickém klubu Aion či jinde v okolí. Fotka u tohoto příspěvku, tak ta je z ledna 1998 z pražských Vinohrad.

Petr je herec (např. pohádka Císař a tambor, seriál Život na zámku), zpěvák a saxofonista (dříve působil v kapelách Chinaski či Inter). V současné době se věnuje zejména moderování pořadů České televize (např. Chcete mě?). A pokud patříte mezi ranní ptáčata, tak ho můžete vídat v Dobrém ránu.

Testovací čtenáři knihy Robot100 byli nadšeni z jeho příspěvku „Rozum + Univerzalita = Realita“ (a vy budete určitě taky). Jedná se o fiktivní příběh psaný na motivy Čapkova R.U.R., více vám neprozradím. Ale stejně jako těm testovacím čtenářům vám musím sdělit, že Petr je zkušený romanopisec, proto je ten jeho text tak napínavý a čtivý. Svůj první (a dosud jediný) román „Ruku na srdce, náhody neexistují“ prý psal šest let, ale svůj příspěvek ke stému výročí R.U.R. mi poslal během týdne od chvíle, co jsem ho o to poprosila.

Takže tu mám další tip na knihu, kterou byste si mohli zkrátit čekání na knihu Robot100 (jejíž vydání už se kvapem blíží). A mimochodem, hlavní postava Petrova románu nese stejné jméno jako jeho letos v srpnu narozený druhý syn ;-)

bottom of page